Detaylı Filtre

Bant Tipi
Bant Kullanım Alanı
Bant Yapısı
Bant Uzunluğu
Renk
Marka Uyumluluğu

    Tamir Gereçleri » Bant


  • KURUMSAL FATURAHIZLI KARGOTÜKENMEK ÜZERE!
    Cep Telefonu Ekran Kasa Kaplama Temizleme ve Sunum Bantı 50mm
  •  

    Bantlar

    Günlük hayatta birçok alanda kullanılan bant çeşitleri, kırtasiye ürünleri kategorilerinde alt bölümlerde bulunuyor. Bütçenize ve aradığınız niteliklere göre farklı modeller bulunabiliyor. Tercih edilirliği yüksek ürünler listesi, alışveriş aşamasında birçok kişiye fikir verme açısından da avantajlı oluyorlar. Çift taraflı, para, kırtasiye, sızdırmaz, tamir, teflon, maskeleme ve izole bant isimleri ile bir arada toplanan ürünler, ihtiyaç dahilinde spesifik olarak satın alınıyor. Oldukça kaliteli parçalar olan bantlar, gündelik hayatın vazgeçilmez ürünleri olmakla birlikte, gün içerisinde birçok şeyi birbirine ağlamak üzere tercih ediliyorlar. Pratik çözümler sunma konusunda da etkili olan ürünler, ekonomik ve hızlı bir şekilde çözüm üretilebilmesine yardımcı oluyorlar. Evlerde, iş yerlerinde, endüstriyel işlerde ve bireysel olarak yoğun bir şekilde kullanılan saf malzemeler, ihtiyaca göre çeşitli özelliklere sahip olacak şekilde üretiliyorlar. Teflon bantlar, sızıntı riski oluşan metal boru, tesisat ya da yakıt hatlarında bu durumu azaltmak amacıyla kullanılıyor. Sızdırmama özelliğine sahip olan alternatifler özellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanılırken iz bırakmamalarıyla da dikkat çekiyor. Bu sayede de genelde boya işlerinde kullanılmak üzere tercih ediliyorlar.

     

    Bant Çeşitleri ve Özellikleri

    Yalıtım işlemlerinde hem ısı hem de elektrik yalıtımı uygulaması için gerekli olan izolasyon bandı kullanılıyor. Aynı şekilde çift taraflı olanlar da her alanda pratik çözümler üretiyor ve bu sebeple kullanım alanları geniş tutuluyor. Kolileri veya kâğıtları yapıştırmak amacıyla kullanılan türler ise kırtasiye ürünleri içerisinde yer aldığı için kolayca bulunabiliyor. Tamirat için özel geliştirilen ve üretilen türler sayesinde de tamirat işlemleri kolay bir şekilde yapılıyor ve son derece ekonomik alımlar gerçekleştiriliyor. Kullanılacak yere göre kendi içlerinde çeşitlenen bantlar, sayısız farklı ürün çeşidi olmasıyla bilinen bir ürün oluyor. Her bant türünün de farklı varyasyonlarda sunulması ile her zaman ulaşılabilir olmaları ile tercih ediliyorlar. İstenen bant çeşidi üzerine, kalıcı kullanımlar için firmalar özel baskılarda bulunabiliyorlar. Kendi alanında yoğun kullanım alanına ve çeşidine sahip olan malzeme, önceliğini ve mevcut konumunu koruyor. Bu bant çeşitleri, kullanım amacı doğrultusunda da farklı sınıflara ayrılıyorlar. Günlük hayatta yoğun bir şekilde karşılaşılan koli bandı, günlük hayatta daima karşılaşılan ve yeri aynı olan bir tür oluyor. Tadilattan tamirata, paketlemeden gün içerisinde her alanda yardımcı görevini yerine getiriyor. İstisna yaşanmadan hem bireysel hem de işletme olarak paketlemelerde kullanılan bileşenlerden birisi olarak da biliniyorlar. Dolayısıyla sektör içerisinde ihtiyaca bağlı olarak tercihler de artış gösteriyor. Koli bantlarının kullanım alanı olan noktalarda alternatif bir ürüne de gereksinim duyulmuyor. Evlerde dahi tüketimi ve kullanımı fazla olan ürünler, bu ürünler her zaman tercih ediliyor olduğunu ortaya çıkarıyor. Gerek kurumsal gerek küçük ölçekli olan yerler için ideal olma niteliklerini koruyorlar. Çift taraflı bant ise talebi her geçen gün artış gösteren yardımcı bir ürün olarak biliniyor. Yapıştırma, sabitleme, asma ve dekor amaçlı kullanımların tümüne uygunluk göstermesiyle pratik çözümler üretilmesine katkı sağlıyor. Her iki yüzeyinde de yapışkanlık olmasıyla günlük kullanımlarda fayda sağlıyor. Kullanıcıların gün içerisinde ihtiyaç duydukları ürünlerden biri olan çift taraflı bantlar, farklı iki yüzeyi birbirine yapıştırma ve birleştirme işlemleri için sıklıkla kullanılıyorlar.

     

    Yardımcı Ürün Olarak Öne Çıkan Bantlar

    Genelde yardımcı olarak malzeme olarak kullanılan ve kullanılmaları ile başarılı sonuçlara ulaştıran bant çeşitleri, ürün yelpazesinde ön planda yer alıyorlar. Bunların başında ise maskeleme bantları yer alıyor. Kullanılması düşünülen bölgeye istenen şekilde uygulanabiliyorlar. Yapışma özelliği ihtiyaca göre belirlendiği için kullanım sonrasında da kolay bir hamle ile uygulanan bölgelerden çekilebiliyorlar. Bu ürünler ebatları ve renkleriyle kullanıcıların inisiyatifine kalacak şekilde farklılık gösteriyorlar. Piyasadaki pek çok farklı maskeleme bandı arasından kaliteli olanlardan yana seçim yaparak işlemlere kolaylık kazandırılabiliyor. Genelde ekonomik fiyatlarla sunulan ürünler, kullanım amacına yönelik doğru bir şekilde kullanıldığı zaman beklenen performansı sergiliyor. Bant çeşitleri arasında yer alan ve önceliği olan ürünler, gereksinim ve kalite olarak istenen şekilde işleri tamamlama fırsatı tanıyor. Bir diğer ürün de baskılı bant oluyor. Genelde işletmelerde ve paketleme yapan firmalarda kullanılıyorlar ve reklam amacıyla da tercih edilebiliyorlar. Firmaların müşterilerine kurumsal kimliklerini efektif bir şekilde tanıtmasına yardımcı olan baskılı bantlar, reklam maliyeti açısından da ekonomik bir çalışma gerçekleştirilmesini sağlıyor. İhtiyaçlar söz konusu olduğu zaman talebe göre kalite oranı yüksek bir seçim yapmak her halükarda avantaj elde edilmesine olanak tanıyor. Firma logosu bant üzerine bastırılıyor ve müşterilerden onların çevresine yayılacak şekilde kitlelere ulaşarak, reklam yapmak mümkün oluyor. Kalitesiyle ve geniş çaplı etkisiyle dikkat çeken bu ürünler, yapışma kalitesi ve kurumsal kimliklere olan olumlu katkısı sayesinde yoğun olarak tercih ediliyorlar. Bunlara ek olarak renkli bant, teknik bantlar, şeffaf bantlar, yer işaretleme bantları, kâğıt bant, Kraft bantlar ve 3M bantlar da yardımcı ürün çeşitliliği içerisinde yer alıyorlar. Ülke genelinde pek çok marka tarafından üretilen ve kullanıcıların beğenisine sunulan bantlar, hırdavat sektöründe de fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor ve hemen her çeşidi mevcut olarak bulunuyor. Bezden çift taraflıya, koli bantlarından pek çok farklı bant çeşidine kadar hepsi bir arada yer alıyor. Her alanda kullanılmak üzere gerek duyulan bantlar tamir, tadilat ve bakım alanlarında olduğu gibi ev dekorunda da hayat kurtarıcı niteliğe sahip oluyor. Tesisatlar için gereken çeşitler, elektrik kablolarını bantlamak üzere de kullanılabiliyorlar.

     

    Bantların Kullanım Alanları ve Getirdikleri Çözümler

    Genelde oto tamiri, montaj ve işçilik gerektiren alanlarda kullanılan bez bant, bu iş alanlarında hayat kurtarıcı olarak tanımlanabiliyor. Oto elektriğinde ısıya karşı dayanıklılık gösteren bantlar kullanılıyor. Aynı zamanda dekoratif olarak da estetik bir görünüm yakalanmasını sağlıyor. Kaliteli olan bez bantlar, kullanıldıkları noktalarda zaman içerisinde açma problemi yaşanmasına da ortam hazırlamıyor. Gün içerisinde bakım, onarım ve tadilat yaparken tercih edilen ürünler, kısa sürede işlemleri tamamlama şansı sunuyor. Fiyat olarak da son derece uygun olan bantlar, ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılmak üzere temin ediliyorlar. Günlük hayatta kullanılan çeşitlerin başında gelen çift taraflı bantlar da montaj ve tamirat işleri için kullanılabiliyorlar. Malzemelere zarar vermeyen yapısı ile otomotiv, yalıtım, profil ve ambalaj gibi alanlarda yoğun olarak kullanılıyorlar. Evlerde ise dekoratif tablolar ve saatler çift taraflı bantların yardımı ile duvarlara sabitleniyor. Beyaz bant tercih edilerek görünme sorununu ortadan kaldırmak ve bu şekilde duvarlara istenen ürünü yapıştırmak mümkün hale geliyor. Aynı şekilde merdiven kaydırmazlık bantları da çift taraflı olmaları ile uzun süre dayanıklılık gösteriyorlar. Bir diğer bant türü de derz bandı oluyor. Duvar boyama ve alçıpan tavan sistemlerinde kullanılan bantlar bölme duvar, asma tavan ve giydirme gibi noktalara için uygun oluyorlar. Bu bölgelerde oluşan çatlakları kapatıyorlar ve yeni bir çatlak oluşumunu engelliyorlar. Kendinden yapışkan ve cam elyaf özellikli olmalarıyla da kurtarıcı bir niteliğe sahip olan derz bantları, alçı levhaların ekleme noktalarındaki çatlakları kapatmak üzere genelde boyacılık sektöründe tercih ediliyorlar. Kalitesiyle ve uygun fiyatları ile öne çıkan bu bantlar, su sızdırmaz özellikleriyle de birçok noktada kullanılıyorlar. Buna ek olarak elektrik sektöründe kullanılan elektrik bandı da kendi alanında yoğun bir kullanıma ulaşıyor. Isı ve ses yalıtımını sağlamak için kullanılan bantlar, klimaların borularında da yalıtım amacıyla kullanılıyor. Riskli elektrik alanlarında kullanılarak aleve karşı direncini de gösteren ürünlerin temel özelliği ısıya dayanıklı olacak düzeyde üretilmiş olmalarıdır. Boy ve renk seçenekleri ile de ihtiyaçlara doğrudan hitap ediyorlar. Kırmızı, sarı, siyah ve gri bant olarak farklı renklerde kullanıcıların beğenisine sunuluyorlar.

     

    Bantlar Arasından Seçim Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Mobilyacılık alanında çalışan kişiler tarafından sıklıkla satın alınan ve sektör içerisinde kullanılan kenar bantları, şerit şeklinde olmaları ile göze çarpıyorlar. Mobilya köşeleri için kullanılan ürünler, uygulanan mobilyaların ömürlerini uzatmak açısından tercih ediliyorlar. Ayrıca şık ve estetik bir görünüme kavuşulmasını sağlayan bantlar, PVC kenar bandı olarak da kullanılabiliyorlar. Mobilyaların yüzey kaplamalarında kullanılan bantlar, farklı çeşitleriyle de kullanıcılara alternatif sunuyorlar. Tutkallı kenar bantları ve 3D kenar bantları bu çeşitlilik içerisinde yoğun olarak tercih edilmeleri ile öne çıkan ürünler oluyorlar. Aynı zamanda taşınma sürecinin zorluğuna çözüm getiren koli bantları, günlük hayatta pek çok farklı alanda hayat kurtaran ürün olarak kullanılıyorlar. Özellikle büyük karton kutuları paketlemek için kullanılan bantlar, farklı renk seçenekleriyle piyasadaki yerlerini alıyorlar. Geniş şeritli olan bu ürünlerin, kolileri sıkı bir şekilde kapatmaları ve güvenle taşınmalarına yardım etmeleri yapılacak işlemi kolaylaştırıyor. Fiyatlandırmaları da çeşide bağlı olarak değişen ürünler, açık ve koyu tüm renk seçeneklerinin yanı sıra ağır eşya taşıma konusunda kutu ve kolileri kapatmada etkili oluyorlar. Diğer tüm bant çeşitlerine oranda daha az duyulmuş olan maskeleme bantları, yüzeylere kolay yapışması ile son dönemde tercih edilirliği artan ürünlerden oluyor. Boya ve badana işlerinde bant çeşitleri, boyanan yüzeylerin kirlenmesini engelliyor. Kir tutması istenmeyen yerlere yapıştırılan bantlar, istenen yere uygulanıyor ve boyaların temiz kalması sağlanıyor. Kolayca istenen şekle getirilen bantlar, elastik yapıya sahip olmalarıyla da kullanışlı oluyorlar. Yüzeylerin iz tutmamasını sağlayan maskeleme bantları, kolayca sökülebilir olmalarıyla da avantajlı oluyorlar. Koruyuculuğu ile bilinen ürünler, ısıya karşı da son derece dayanıklı bir performans gösteriyorlar. Alçı levha, asma tavan ve bölme duvar gibi noktalarda kullanılan su geçirmez bant çeşitleri de güçlü ve sağlam yapıları sayesinde ideal oluyorlar. Kalitelerinin yanı sıra renk seçenekleriyle uygulanacak bölgeye uyumlu bir seçim yapılabiliyor. Siyah bant da bu seçimler arasında estetik açıdan da güzel görünmesi sebebiyle popüler oluyor. Fiyat ve performans olarak beklentileri karşılamakla birlikte ihtiyaçları da gideren bu bantlar, hayatın her alanında kullanılacak çeşitleri ile kurtarıcı olarak anılıyorlar.

     

    Farklı Özelliklere Sahip Bantlar Hakkında Bilgi Sahibi Olun

    Birbirlerinden farklı özelliklere sahip olan ve farklı seçeneklerde sunulan bantlar, satın alma aşamasında kullanım alanına, amacına ve kalitelerine göre seçilmelidir. Kullanılan yere göre alınan bantlardan elde edilen geri dönüş daha verimli oluyor. Aynı zamanda kaliteli ve uygun fiyatlı bir satın alma işlemi de bu sayede gerçekleştiriliyor. Elektrik bantlarından koli bantlarına kadar pek çok çeşidi olan ve her alanda kullanılabilen bantlar, özenle seçiliyor ve ilgili noktalarda uygun şekilde kullanılıyorlar. Isıya ve ağırlıklara dayanıklı olan bantlar ayrıca uzun süre boyunca rahat bir şekilde kullanılabiliyorlar. Seçim aşamasında dikkat edilerek alınan tüm bantlar, uygun olan yerlerde sorun yaratmayacak şekilde kullanılmaya devam ediyorlar. Hem evlerde hem de iş yerlerin ortaya çıkan veya ihtiyaç duyulan sorunları çözmek amacıyla kullanılan bantlar, iş yerlerinde çoğu zaman belgelerde oluşan yırtıklar ve yıpranmaları giderebilmek amacıyla kullanılıyorlar. Bu anlamda kullanıcılara yardımcı olan ürünler, ev taşıma esnasında tüm kolilerin sağlam bir şekilde durmasını sağlayacak çeşidi ile takdir görüyorlar. Koli bandından dekoratif bant çeşitlerine, maskeleme bantlarından pencere bandı çeşitlerine kadar birçok ürün, kullanıcıların karşısına çıkıyor. Özellikleri ile yanmaz bant olarak da değerlendirilen folyolu bantlar, alüminyum folyo malzemesinden üretiliyorlar. Kullanım olarak ekseriyetle davlumbaz boru ve bacalarının yanı sıra sobalar oluyor. Bu sebeple sıklıkla evlerde karşılaşılan bu ürünler hem mutfaklarda kullanılmak üzere hem de kış aylarında sobalarda kullanım için tercih ediliyorlar. Bir diğer bant çeşidi ise fosforlu bant oluyor. Şirket binalarında, iş yeri veya apartmanlarda merdivenlerde ışığı söndüğü zaman ya da elektrik kesintisi yaşandığında yönü bulabilme ve tayin etmede yardımcı oluyorlar. Aynı zamanda yangın gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalındığı zaman duman oluşmasına rağmen parlayarak çıkışı bulmaya yardımcı oluyorlar. Bir diğer adı ile merdiven bandı olan bantlara ek olarak reflektörlü bant çeşitleri de yansıtıcı gücü ile bu gibi alanlarda kullanılmak üzere tercih edilebiliyorlar. Çeşitlilik içerisinde yer alan fayans bandıkauçuk bant ve nano bant seçenekleri de kendi alanlarında yüksek güç gösteriyorlar ve yeterli performans sergiliyorlar.

     

    Hayatın Her Alanında Karşılaşılan Bantlar

    Yapılan pansumanların ve sargıların tutulmasında, su toplama veya nasırların giderilmesinde, yara ve cerrahi müdahaleler sonrasında ilgili bölgeye kullanılan flaster bant çeşitleri, farklı malzemelerden üretiliyor. Geniş bir kullanım alanına sahip olan bantlar, farklı fonksiyonlarının bulunması ile buna yönelik seçiliyorlar. Rulo şeklindeki bantların eni santimetre, uzunluğu ise metre birimi ile belirtiliyor. Rulo uzunluğu da çeşitli en ve boy ölçülerine sahip oldukları için istenen ve yeterli olacak düzeyde seçilmesi gerekiyor. Bant genişliği nedir sorusu da bu gibi ihtiyaçlara yönelik hamlede bulunulduğu zaman karşılık buluyor. Bu ürünler de dâhil olmak üzere yapıştırıldıkları yerden kolay bir şekilde çıkarılan bantlar, yapıştırıldıkları yüzeye zarar vermeden dikkatli bir yöntem ile ayrıştırılabiliyor. Bir ucundan el yardımı ile çekilirken öte yandan hafif su ile ıslatılarak çıkarılan bantların geride yapışkanı kaldığı zaman uygun yöntemler doğrultusunda temizlenebiliyorlar. Cam veya taş yüzeylerdeki kalıntıları çıkarmak için keskin bir cisimden faydalanabiliyor. Ahşap yüzey veya duvar gibi alanlardaki kalıntılar çıkarılırken ise dikkatli bir şekilde işlem uygulamak gerekiyor. Bulaşık deterjanı kullanmak bu aşamada ideal bir yöntem olabiliyor. Su ile karıştırılan ve köpürtülen deterjan, yapışkan kalan noktaya dökülüyor ve iyice etki etmesi için bir süre bekleniyor. Ardından sünger yardımıyla yüzey ovalanarak kalıntılardan kurtulmak mümkün oluyor. Silikon bant ve tamir bandı çeşitleri de kullanıldıkları alanlardan kolay bir şekilde, çıkartılan alana da zarar vermeyecek şekilde çıkartılabiliyorlar. Tüm bunların yanı sıra duvarları ve istenen alanları süslemek amacıyla yapıştırılacak şeyler, desenli bant yardımı ile sabitlenebiliyor. Dekoratif açıdan oldukça göze hitap eden ve beğenilen bu bantlar, evlerin her bölgesinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu çeşitlilik göz önünde bulundurulduğu zaman bant fiyatları arasında oluşan farklılık son derece makbul oluyor. Uygun fiyat aralıklarında sunulan bantlara ulaşmak için tamir gereçleri bant sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yukarı

 

TEKLİF BEKLEMEK YOK !

Toplu Alımlar İçin Hızlı Alışveriş Dönemi Başladı.

"ÇOK AL AZ ÖDE"

Adet Arttıkça Artan İndirimler Ürün Detayda

 

Alışveriş Sepetim
  
Titizlikle kontrol ediyoruz, özenle paketliyoruz.